MIKROALGÁK
Bolygónkon algák termelik az oxigén kilencven százalékát, tehát kilencszertöbbet, mint az összes többi növény együttvéve. Mi mindannyian azért élünk és lélegezhetünk, mert az algák szolgáltatják számunkra az oxigént.
A spirulinát úgy ismerik, mint a létező legbázikusabb és vitálanyagokban leggazdagabb élelmiszerek egyikét. Tartalmazza az összes esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavat olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Ezenfelül a szervezetnek szükséges 12 legfontosabb vitamint, köztük az annyira fontos B12-vitamint. A spirulina ezenkívül természetesen klorofillt és az omega zsírsavakat is tartalmazza.
A Spirulina tartalmaz
• nagy mennyiségben (60-70%-ban) növényi fehérjét,
amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szervezetünk
rendkívül jól képes hasznosítani
• nagy mennyiségben klorofillt, azt a zöld színanyagot,
mely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént
• B-vitaminokat, vasat és különböző zsírsavakat is, melyek
a sejtanyagcserére pozitívan hatnak
• feniletilamint (PEA), mely a szellemi teljesítőképességet
fokozza és javítja hangulatunkat
• karotinoidokat, elsősorban béta-karotint, ami az
immunrendszert élénkíti
• zsírsavakat és lipideket
• vitaminokat és enzimeket
• muco- és poliszacharidokat
A chlorella azzal a figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, hogy méregteleníteni tudja a szervezetet. Segít a nap mint nap a levegővel, a vízzel vagy a táplálékkal a szervezetbe került egészségre káros anyagok kivezetésében. Ide tartoznak például a régi amalgám fogtömésekből
származó nehézfémek mellett a klórozott szénhidrogének, és rovarölő szerek. A chlorella ezeket a nehézfémeket, mérgeket az emberi szervezetben „összegyűjti”, mozgósítja, majd kiszállítja őket a szervezetből.
A Chlorella tartalmaz
• teljes értékű növényi fehérjét minden aminosavval,
beleértve mind a nyolc esszenciális aminosavat is
• ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, például
magnéziumot, káliumot, mangánt, vasat, cinket,
kalciumot, szelént
• számos vitamint, például C- és E-vitamint; niacint,
B-vitaminokat, köztük B12-őt aktív formában,
K-vitamint, pantoténsavat, folsavat
• klorofillt, négy százalékkal az egyik legmagasabb mért
klorofillarány
• antioxidáns hatású vegyületeket, polifenolt és sok egyéb
bioaktív anyagot
• telítetlen zsírsavakat mint az alfa-linolénsavat és linolsavat